Mayrhofen

Mayrhofen er det viktigste stedet i dalen Zillertal, Tirol, Østerrike med det tredje største flateinnholdet av kommunene i Tirol. Stedet ligger innerst i Zillertal øst for Ziller, en sideelv til Inn.

Turismen utviklet seg etter at det fra 1879 ble bygget redningshytter i de alpine regionene rundt Zillertal. Åpningen av Zillertalbahn i 1902 stimulerte turismen ytterligere.

Skiheisene Penkenbahn (bygd i 1954) og Ahornbahn (bygd i 1969) gjorde Mayrhofen til et internasjonalt kjent feriested.

Vinter-, sommer- og kongressturisme (Europahaus) sørger årlig for 1,3 millioner overnattinger og gjør Mayrhofen til den nest største turistdestinasjonen i Tirol.

I Zillertal finnes det 630 km med skitraseer og et helårs skianlegg på Hintertux-breen. Mayrhofen har et velorganisert nett av stier for fjellvandring og terrengsykling.

Den nye Ahornbahn ble satt i drift i desember 2006, og er med sine 160-personers kabiner den største gondolbanen i Østerrike. Størrelsen gjør at den kan brukes som en hengende restaurant.

Den pyramideformede Schneekarhütte på Horberg, 2250 moh er vel verdt et besøk både fordi det er en arkitektonisk perle og et godt spisested.

·