Hallstahammar

Hallstahammar er et tettsted i Västmanlands län i landskapet Västmanland i Sverige. Det er Hallstahammar kommunes administrasjonssenter. I 2010 hadde tettstedet 10 478 innbyggere. De nærmeste byene er Västerås, Köping og Eskilstuna.

Metallindustri var grunnlaget for samfunnet i Hallstahammar. Starten skjedde i 1628 da en smie ble etablert i Trångfors. Allerede i 1558 hadde kong Gustav Vasa bygget Strömsholm slott, som i dag er et interessant museum. Strömsholm kanal ble innviet i 1795 og gjorde godstransporten mye lettere, så transport og handel ble viktige aktiviteter i byen. I 1931 tok Hans von Kantzow patent på stållegeringen Kanthal (oppkalt etter ham selv i første ledd og Hallstahammar i andre) og etablerte bedriften Kanthal AB. Hallstahammar er i dag et tettsted med moderne og aktiv handel, men har bevart preget av industristed.

Thore Skogman kom fra Hallstahammar.

Hallstahammar · Kolbäck · Strömsholm · Sörstafors

· ·

Koordinater: